We kunnen steeds meer stoffen recyclen
Waar ben je naar op zoek?

Vind een container

Wij zijn Sympany. Bij ons kun je al je stoffen kwijt. Van gordijnen waar de kat in klom tot die veel te grote broek. Ieder jaar zamelen we tientallen miljoenen kilo’s textiel in.Voor elk stukje stof kiezen we de beste bestemming.

Textielcontainer in jouw buurt

Controleer wat er in mag

Zijn jouw kledingstukken vod, hot or not?

Verschillende container types

Niet al onze containers zien er hetzelfde uit. Waar mogelijk staat ons logo op de container maar helaas is dit is niet altijd het geval. Als Sympany de inzamelaar in de gemeente is, gaat het textiel naar ons. Doe de postcode check boven om de dichtsbijzijnde container te vinden. Kom je er niet aan uit neem dan contact met ons op.

Zo doen we dat

Wij zamelen tussen de 20 en 24 miljoen kilo kleding per jaar in. We verkopen wat herdraagbaar is. En recyclen wat overblijft. Zodat we van elk stukje stof straks weer iets waardevols kunnen maken. Wij gaan voor een circulaire textielketen, omdat we willen bijdragen aan een duurzame wereld met behoud van grondstoffen. Lees meer over wie we zijn

Inzamelen

We zijn verantwoordelijk voor een groot deel van de kledinginzameling in Nederland. Met meer dan 2000 kledingcontainers en via huis aan huis inzamelingen zamelen we bij veel gemeenten in. Daarnaast krijgen we steeds meer textiel van bedrijven; van oude collecties tot bedrijfskleding. Het textiel gaat per vrachtwagen naar één van onze sorteerbedrijven.

Sorteren

We sorteren het afval eruit, ongeveer 15%. Een deel van dit textiel wordt verpakt en verkocht aan sorteerbedrijven, het andere deel sorteren we per categorie. Dit wordt handmatig gedaan door onze sorteerders. Ongeveer 65% is herdraagbaar en de rest is recycling kwaliteit.

Nieuwe bestemming

Het ingezamelde textiel dat nog door een ander gedragen kan worden, wordt verkocht. Herdraagbaar blijft herdraagbaar. Het geld dat we verdienen, investeren we in innovatie. Het recyclebare textiel wordt samen met partners verwerkt tot grondstof en ingezet voor nieuwe producten. Een groot deel wordt nog steeds verwerkt tot poetslappen en isolatie- en akoestisch materiaal. Met SaXcell werken we aan closed loop recycling, waarbij het textiel tot nieuwe hoogwaardige cellulose garen wordt gerecycled.

Per ongeluk iets in de textielcontainer gegooid?

Neem contact met ons op via telefoonnummer 030- 657 0009. Als de container nog niet geleegd is kunnen wij met de vervoerder afspreken dat je bij de volgende lediging aanwezig bent.  Omdat dit veel extra tijd en werk kost zijn de kosten die de vervoerder hiervoor vraagt €50,-