We kunnen steeds meer stoffen recyclen
Waar ben je naar op zoek?

Wat mag er in de container?

Sympany accepteert al het textiel wat schoon en droog is.

Wij geven jouw textiel een duurzame nieuwe bestemming

Wat mag er in de container?

Er is vaak veel onduidelijkheid over wat er in de kledingcontainer mag. Bij Sympany is al het textiel welkom, ook versleten kleding en huishoudelijk textiel, zolang het schoon en droog is.

 

Is iets nog heel en schoon, dan kan het nog een tijdje mee. Is het niet meer herdraagbaar, dan maken we er iets nieuws van. Textiel dat heel erg vies is, bijvoorbeeld door olie of verfvlekken, is het helaas niet meer te redden en hoort het in de afvalbak. Om de kleding te beschermen tegen vocht en vuil is het belangrijk dat je het in een gesloten zak doet. Schoenen bind je aan elkaar zodat ze elkaar niet kwijtraken en opnieuw te dragen zijn.

 

Benieuwd wat er precies in mag en waarom? Doe dan de dit mag erin check. Want stof is grondstof. Goed voor een nieuw leven.

 

Welke soorten textiel mogen er in de kledingcontainer? 

Beddengoed – Broeken – Dekbedovertrekken – Dekens – Gordijnen – Handdoeken – Hemden – Jassen – Jurken – Knuffels (schoon) – Kousen – Kussenslopen – Lakens – Onderkleding – Petten – Poetsdoeken – Pyjama’s – Riemen – Rokken – Schoenen            (per paar samengevoegd) – Servetten – Shawls – Sokken – Stropdassen – Tafellakens – Tassen – Theedoeken – Truien – T-shirts – Vesten – Vitrage – Washandjes – Woontextiel – Zwemkleding

Bekijk de reis van jouw T-shirt