Jaarlijks wordt er in Nederland, volgens onderzoek van Eureco, zo’n 124 miljoen kilo aan kleding weggegooid. Deze kleding verdwijnt in de verbrandingsoven. Zonde vinden wij! Want van een klein gebaar maken wij een groot verschil. Door kleding te doneren in een van de Sympany containers draag je niet alleen bij aan een beter milieu, maar maak je ook andere mensen blij.  

Onze kledingcontainers

Door heel Nederland staan kledingcontainers waarin je jouw oude kleding kunt doen. Niet alleen kleding is welkom als donatie maar ook ander textiel en schoendonaties zijn van harte welkom. Wil je precies weten wat er allemaal welkom is in de kledingcontainers of waar de kledingcontainers te vinden zijn, klik dan op een van de buttons hieronder.

Vind een container Wat mag er in de container?

Andere opties dan kleding doneren

Het textiel en kleding doneren in een van de containers is niet de enige manier waarmee wij geld ophalen om onze projecten te financieren. Er zijn nog een aantal manieren waarmee je kan helpen, zoals:

Kledinginzameling bij Sympany

Wil je weten wat er verder gebeurt met je gedoneerde textiel of ben je benieuwd naar de projecten die wij steunen? Kijk dan op een van de volgende pagina’s.

Wat gebeurt er met jouw textiel? Onze projecten