We kunnen steeds meer stoffen recyclen
Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Nieuwe sweaters van 10.000 versleten Amsterdamse spijkerbroeken

29 apr 2021

Textielinzamelaar Sympany en Nederlands kledingmerk Blue LOOP Originals roepen Amsterdammers op om oude spijkerbroeken in te leveren.

In mei en juni van 202q streek de Recycle Roadshow van Blue LOOP Originals neer in onze hoofdstad. Samen met textielinzamelaar Sympany en toonaangevende Amsterdamse winkels wilde Blue LOOP Originals 10.000 versleten spijkerbroeken inzamelen in 60 dagen. Deze spijkerbroeken werden verwerkt tot een unieke Recycle Roadshow Sweater.

 

De kledingindustrie behoort tot de meest vervuilende industrieën ter wereld. Alleen in Europa belanden jaarlijks 640 miljoen spijkerbroeken op de vuilnisbelt of in de verbrandingsoven. Sinds 2013 zet Blue LOOP Originals zich in voor een hoogwaardig tweede leven van textielafval.

Textielrecycling Na eerdere succesvolle edities in een tweetal Duitse steden bundelen Sympany en Blue LOOP Originals de krachten om Amsterdam bewust te maken van textielrecycling. Samen zorgen ze voor inleverpunten door heel Amsterdam.

“Ik roep alle Amsterdammers op om in hun kledingkast te kijken. Iedereen heeft minstens één oude jeans liggen. Lever deze blauwe vriend in en wij geven ‘m een tweede leven.”

Door kleding te recyclen wordt de ecologische voetafdruk van de kledingindustrie aanzienlijk kleiner. In de unieke Amsterdam Sweater wordt gebruik gemaakt van de gerecyclede jeansvezels waardoor we naast CO2 ook aanzienlijk veel water besparen.

 

Inzameling en verkoop Spijkerbroeken konden worden ingeleverd bij de speciale jeans containers op de Jodenbreestraat en het Haarlemmerplein en bij deelnemende winkels.

 

In september lag de unieke Amsterdam Sweater bij de deelnemende winkels. Deze stoere, duurzame en bovenal stijlvolle sweater is voorzien van een uniek ‘old school’ borduursel met een Amsterdamse twist.

 

 

Bekijk de reis van jouw T-shirt