Sympany heeft de afgelopen vijf jaren 9.166 kilo kleding ontvangen van Coolcat.
De gedoneerde kleding wordt door Sympany aan handelspartners in Zambia, Angola en Malawi verkocht. De tweedehands kledingzaken van onze lokale partners zorgen ervoor dat via een vierwekelijks kortingssysteem mensen die weinig te besteden hebben de goede kwaliteit Coolcat kleding kunnen kopen. De kleding wordt vier weken lang elke week in prijs verlaagd, zodat in de vierde week de mensen met de kleinste portemonnee toch nog kunnen slagen en tevreden zijn over hun aankoop.

Op deze manier komt modieuze kleding beschikbaar in deze Afrikaanse landen, en  verdienen de partners en Sympany  inkomsten voor projecten. De donaties van Coolcat hebben € 13.000 aan financiële middelen gegenereerd waardoor 18 jongeren een door Sympany gefinancierde vakopleiding als duurzame energie installateur hebben kunnen volgen in Malawi.

Door het schenken van restvoorraden kleding aan Sympany, draagt Coolcat bij aan verantwoord ondernemen. De gedoneerde kleding legt een duurzame en verantwoorde weg af naar een tweede leven in Afrika. De kleding wordt niet vernietigd in een verbrandingsoven. Verbranding is slecht voor het milieu en het kost geld. Ook zorgen de donaties ervoor dat er werkgelegenheid wordt gecreëerd. In Zambia bijvoorbeeld zijn er mede door Coolcat 160 mensen die nu kunnen werken als kledingverkoper in de tweedehands kledingzaken. En tot slot hebben 18 jongeren een prachtige opleiding kunnen volgen.

Marc Vooges, algemeen directeur bij Sympany: “De goede samenwerking tussen Sympany en Coolcat levert een mooie bijdrage  aan de projecten in Afrika. De kleding van Coolcat wordt duurzaam hergebruikt en zorgt voor zelfredzaamheid voor de mensen in Afrika”.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather