De laatste van de ruim 2.000 textielcontainers is deze week bestickerd met het logo van Sympany.
Een mooi moment om even terug te blikken op het fusieproces.Veel collega’s hebben hard gewerkt de afgelopen maanden. Een paar hebben heel erg hard gewerkt. Want ondanks dat we in 2014 maanden hebben besteed aan een gedegen voorbereiding, blijken diverse zaken in de realiteit na 1 januari 2015 toch net even iets anders te liggen. En dat moet direct worden opgelost. Naast andere werkzaamheden die ook aandacht verdienen.

Maar ik vind dat we met vlag en wimpel zijn geslaagd. Het gaat goed met Sympany. We zijn een sociaal onderneming die via de diverse schakels rond tweedehands textiel geld wil verdienen voor de projecten in Afrika en India. Helaas staat de winstgevendheid van sommige schakels in de keten erg onder druk. Maar door het doorvoeren van efficiency zonder dat de service vermindert, weten we nog altijd op een resultaat van 2 tot 3 miljoen euro te komen. Om de zelfredzaamheid van velen in de wereld mogelijk te maken.

Daar doen de bijna 50 collega’s van Sympany het voor. En dan is een het leed van een half jaar pezen gauw voor lief genomen.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather