Wat een geweldig enthousiaste reactie gisteren. De winnaars van Sustainable Leather Award 2015 schreeuwden het uit van geluk. te bespreken. Drie bedrijven moesten we vooralsnog eruit pikken die nog steeds kans maken op deze nieuwe prijs.

Uiteindelijk gaven de stemmen van de jury de doorslag. Het grappige was namelijk dat het publiek alle drie genomineerden bijna het gelijke aantal stemmen had gegeven. Mede juryleden Vincent Bogaart , Marieke Eyskoot en Ralph Arbeid hadden een andere voorkeur dan ik. Maar met de uiteindelijke winnaar kon ik ook erg goed leven.

De rest van de middag had MVO Nederland een leuk programma in elkaar gedraaid waarbij we met z’n allen in kleinere sessies discussieerden over hoe de leer-branche transparanter en duurzamer kan opereren. Een belangrijk mogelijke oplossing is – wat mij betreft – dat inkoopmanagers samen met de CSR (of MVO)manager gaat inkopen, waarbij de diverse aspecten die iedereen ook belangrijk vindt worden meegenomen in de uiteindelijk te bieden prijs. Wie o wie geven het goede voorbeeld?

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather